Yaşam alanı oluşturmak için şantiyeler başta olmak üzere farklı alanlarda etkin olarak kullanılan konteynerler, insanların farklı avantajlardan yararlanmasını sağlamaktadır. Konteyner, kullanım amacına bağlı olarak farklı özelliklere sahiptir. Çelik, alüminyum ve benzer metallerden üretilen bu ürünler, farklı yollarla taşınabilmektedir. Deniz, hava, kara ve tren yolu istenilen noktalara rahatlıkla ulaştırılabilmekte ve daha sonra demonte halden kurulumu yapılmakta ve kullanılmaya başlanmaktadır.
İnşaat sektöründe yaşanan gelişmelere bağlı olarak daha fazla kullanılmaya başlanan ve özellikle uzun süren yapıların inşa edilmesinde çok önemli bir rol oynayan bu ürünler, galvaniz kaplamaları sayesinde paslanmaz özelliğe sahiptir. Bu da kullanım ömrünü arttırmaktadır.
Geçmiş yıllarda farklı amaçlar için oluşturulan yaşam alanları gerekli donanıma sahip değildi. Bundan dolayı da insanların hastalanmasına ya da farklı şekilde olumsuz etkilenmesine neden olurdu. Konteyner kullanımıyla birlikte bahsedilen bütün durumlar geride kalmış ve bu alanda adeta sınıf atlanmıştır. Bu da yaşam alanlarının çok daha düşük maliyetlerle ve etkili bir şekilde yapılmasına zemin hazırlamıştır.
Konteynerlerin düzenlenebilir ve istenilen şekillerde üretilebilir olması, hazırlanacak olan alanların özelliklerine bağlı olarak farklı çalışmaların yapılması söz konusu olmaktadır. Böylece yaşanılacak ortamların daha kaliteli hazırlanması sağlanmaktadır.
Konteyner özellikleri arasında ilk dikkat çeken husus, uzun ömürdür. Bu sayede kullanılan ürünler, çok uzun yıllar kullanılabilmekte ve hatta kullanılmamaya karar verildiğinde 2.el olarak satılarak gelir elde edilmektedir. Galvaniz yapıya sahip olan sac ve çelik kullanılarak üretilen ürünlerin yüksek korozyon direnci olması, paslanamaması anlamına gelir. Bu da ürünlerin çok uzun süreler deforme olmadan, ilk günkü gibi yeni kalmasını sağlar.
Yukarıda bahsedilen genel özelliklerin dışında, kullanım amacına göre farklı özelliklerden bahsedilmesi söz konusudur. Fakat genel olarak uluslararası kalite standardı olarak kabul edilen ISO standartlarına uygun olduğu söylenebilir.